Znamenitosti

Ptuj je najstarejše slovensko mesto. Njegov nastanek sega v davnino mlajše kamene dobe. Njegovo starejše ime je Poetovio.

Florijanov spomenik stoji sredi Mestnega trga v Ptuju. Požari so mesto hudo prizadeli, zato so se meščani priporočili Sv. Florijanu in mu leta 1745 postavili spomenik, ki naj bi jih obvaroval pred požari.

Grad Hrastovec se nahaja v naselju Hrastovec in je eden najlepših gradov na Štajerskem. Grad stoji na gričku nad dolino Pesnice in je viden že od daleč na poti iz Maribora proti Gornji Radgoni. V pisnih zapisih je grad omenjen šele leta 1443, vendar pa so gospodarji poznali že v 13. stoletju. 

Sv. Trojica v Slovenskih goricah je naselje, ki se je razvilo na vrhu razglednega slemena ob Gradiškem jezeru. Na manjšem griču nad naseljem stoji samostanski kompleks s cerkvijo Svete Trojice s tremi zvoniki. Ta daje naselju značilno podobo in velja za baročno mojstrovino.

Z miško pojdi na fotografijo in počakaj, da se izpiše, kaj je na fotografiji.

VAJA

Izberi pravilen oz. pravilne odgovor/e s klikom nanj/e. Preveri, ali si označil pravilno tako, da klikneš na gumb Preveri. Nato s klikom na puščico > nadaljuj z naslednjim vprašanjem.

◄ MUZEJI